Pennun ostajalle

Haluamme tarjota kissoillemme mahdollisimman hyvät eväät elämään ja toivomme myös uusien omistajien ajattelevan kissojen parasta. Tapaamme aina jokaisen kissanostajan henkilökohtaisesti, emmekä vaihda kissojamme tavaroihin tai muuhun vastaavaan. Myymme kissamme vain sisäkissoiksi. Mahdollisen ulkoiluttamisen tulee tapahtua valvotusti kissan ollessa kytkettynä.

Emme edellytä uusilta omistajilta kissojen näyttelyttämistä, mutta myymme kaikki pentumme näyttelyoikeuksin, mikäli pennulla ei ole jotain erityistä virhettä tai vammaa, joka estää näyttelykäytön. Jalostusoikeutta emme kissoille automaattisesti myönnä, mutta myymme pentuja myös jalostukseen. Osa pennuista tarjotaan sijoitukseen, kysy rohkeasti lisää.

Pennut luovutetaan kahdentoista (12) viikon iässä rokotettuina, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja madotettuina. Pennut ovat tuossa iässä sisäsiistejä ja pärjäävät ilman emoa. Uuden omistajan tulee kuitenkin huolehtia, että uusi koti on pennulle turvallinen. Kissanpennut ovat rodusta riippumatta aivottomia, kaheleita ja pönttöjä, joten on hyvin todennäköistä, että uusi perheenjäsen roikkuu verhoissa, kiipeilee kaappien päälle vaikkeivät taidot vielä aivan riittäisikään ja pyrkii tekemään tuttavuutta esimerkiksi vessanpöntön kanssa. Pennun luut ovat kyllä joustavat, mutta esimerkiksi kaapin päältä tippuva raskas esine tai vessanpönttö voi olla kohtalokas.

Pennuille on tarjolla erityisesti pentukissoille suunnattuja ruokia, joita kannattaa syöttää siihen asti, kun kissa on aikuinen. Kissalle tulisi syöttää monipuolista ravintoa, valmisruuan lisäksi myös esimerkiksi raakaa lihaa tai sisäelimiä. Ruokintaan kannattaa panostaa, sillä sopivalla ruokavaliolla vältytään kissan myöhemmässä elämässä erilaisilta vaivoilta. Vaikka hyvälaatuinen ruoka onkin kalliimpaa, mahdolliset säästöt hupenevat eläinlääkärikuluihin.

Pennunostoa harkitsevien on hyvä muistaa, että siinä missä rotukoirat maksavat rahaa, eivät rotukissatkaan ole ilmaisia. Pentujen hinnat pyörivät lähes samoissa lukemissa kuin koirilla. Rotukissan kasvattaminen on aivan yhtä työläs prosessi kuin rotukoiran ja siihen kuluu yhtälailla aikaa ja rahaa. Pentujen hinnat vaihtelevat paljonkin rodusta ja pennun laadusta riippuen, hintahaitari liikkuu 500 euron ja 1500 euron välillä, harvinaisilla roduilla hinta voi olla vielä korkeampi. Venäjänsinisten lähtöhinnat pyörivät tällä hetkellä (vuoden 2009 lopussa) päälle 800 eurossa. Tämä johtuu pitkälti siitä, että populaatio on suhteellisen pieni, joskin hyvää vauhtia kasvamassa, ja kollit on pääsääntöisesti tuotava ulkomailta.